zelf een pand kopen of rendement bij FlexxInvestments

Johannes Mattiesing & Marlies Donker, partners in vastgoedinvestering

‘Zelf een pand kopen of 5% rendement bij FlexxInvestments’

U staat op het punt te investeren. Uw bankrekening is aanzienlijk gegroeid vanwege een erfenis of verkoop van het bedrijf. Koopt u met dit nieuwe vermogen een huis of belegt u bij FlexxInvestments? De vraag wordt voorgelegd aan Johannes Mattiesing en Marlies Donker. “Bij ons is het belangrijk dat de keuze bij de investeerder past en we er allemaal gelukkiger van worden.”

Maar, hoe maakt u die keuze? Dat begint met voldoende informatie verzamelen om afwegingen te kunnen maken: “Aan ons de taak om die informatie te delen,” stelt Marlies. In het huiselijk-chique kantoor in Bodegraven vinden daarvoor inhoudelijke gesprekken plaats. Op de comfortabele bank, met een kop koffie of thee, of aan de robuuste tafel met pen en papier. Net wat u wilt. “Iedereen is anders,” licht Marlies toe. “Onze investeerders wonen in alle hoeken van het land en vaak vanuit verschillende situaties staan ze voor de keuze om te gaan beleggen.”

Johannes valt haar bij. “De een heeft bijvoorbeeld een mooi bedrag geërfd, de ander een bedrijf op een gunstig moment verkocht. De derde gaat kleiner wonen en heeft met de verkoop van zijn woning een flinke overwaarde op de bank staan. En een vierde is de actieve ondernemer, stevig aan het roer van een florerend bedrijf dat in vermogen groeit. En natuurlijk de consequente spaarder die inmiddels bijna geen rente meer krijgt en op zoek is naar rendement”

“We voelen ons betrokken en verantwoordelijk”

Om welk bovenstaand scenario het ook gaat, bij FlexxInvestments melden zich vooral investeerders bij wie vertrouwen en ontzorgen hoog op het wensenlijstje staan. Johannes legt uit: “Het vertrouwen dat het kapitaal voor langere tijd in goede handen is. En de rust dat de investeerder hier geen omkijken naar heeft.” Ook Marlies staat er zo in. “We voelen ons betrokken en verantwoordelijk. We gaan echt een commitment met elkaar aan. De investeerder door vanuit vertrouwen een bewuste keuze te maken en wij door nauwgezet met zijn vermogen en vertrouwen om te gaan.”

Een pand kopen of investeren?

Terug naar het verkennende gesprek; wat zijn de argumenten om al dan niet te investeren bij FlexxInvestments, ofwel: wat brengt u naar en wat ontvangt u van de vastgoedbelegger?

Johannes en Marlies zijn daar helder over: u sluit voor uw ingelegd vermogen een rentevaste periode af van vijf jaar, tegen een jaarlijkse rente van 5%. Iedere maand wordt op de 28e dag het rendement uitgekeerd, zonder dat u daar enig omkijken naar hebt en zonder ups & downs in die contractperiode. Concreet en transparant.

Zet u dit af tegen het idee zelf in een pand te investeren, komt u met een heel andere berekening thuis. Daarbij staat het ontzorgd worden dan ergens op de laatste pagina. En dat is niet erg, mits u het avontuur wilt aangaan.

Johannes schetst hoe die reis er dan uitziet: “Stel dat de belegger investeert in een woning van 300.000 euro, dan krijgt hij of zij daar ongeveer 1000 euro per maand aan huur voor terug. Dat is een rendement van 4%, maar dan heeft de investeerder nog geen onderhoud gepleegd, geen opknapbeurt gegeven en zijn de gemeentelijke belastingen of erfpacht nog niet afgerekend. Deze zaken zijn voor rekening van de belegger. Hebben we het nog niet over de commerciële activiteit om de woning aan een geschikte huurder kwijt te kunnen en de contractuele zaken daaromheen.”

“Concreet en transparant”

Johannes kijkt naar Marlies die hem meteen aanvult: “Het ongemak is ook niet altijd in cijfers uit te drukken. Als de belegger op zondagavond tijdens een etentje met vrienden gebeld wordt door een huurder met een lekkende cv-ketel, kan deze niet worden weggedrukt. Sterker nog, dat zou het probleem groter maken: de huurder wordt er zeker niet vriendelijker op. De belegger zal te allen tijde beschikbaar moeten zijn en met een oplossing moeten komen.” Johannes: “Aan de andere kant verschijnt een grote glimlach op het gezicht van de belegger als er sprake is van een waardestijging. Is hij of zij niet in de gelegenheid te verkopen, bijvoorbeeld vanwege een langlopend huurcontract, heeft de investeerder helaas ook niets aan de huidige overwaarde. En, zo lang het geld in het pand zit, is het niet flexibel beschikbaar om er iets anders mee te doen.”

Stabiele basis met duurzame relaties

Bij FlexxInvestments houdt u zich als belegger niet bezig met onderhoud, vragen van huurders of commerciële en juridische zaken. Vragen als: Wat als de huurder niet wil vertrekken? Of wat als zelfbewoningsplicht wordt ingevoerd in de gemeente waar uw beleggingspand staat? gaan aan u voorbij.

Johannes: “Wij zitten aan de knoppen, volgen de ontwikkelingen en houden focus op een zorgvuldig samengestelde portefeuille.” Marlies vindt dat een ideale verdeling: “Wij doen waar we goed in zijn, de investeerder geeft en heeft daarin het vertrouwen.” Dat blijkt volgens de zakelijk partners een gouden formule te zijn: geen investeerder is ooit uitgestapt bij FlexxInvestments.

“Langdurige relaties is waar we voor gaan,” stelt Johannes. “Dat geeft een stabiele basis, waarin wij flexibel kunnen zijn naar onze investeerders.” Het vermogen van de belegger is daarmee ook flexibel. Hij heeft daar een voorbeeld bij: “Stel dat een cliënt van ons een tweede woning in Frankrijk wil kopen en van de bank daar meer eigen vermogen voor moet gebruiken. Dan kan het zijn dat hij of zij bij ons aanklopt met de vraag een deel van de inleg vrij te maken. In de overeenkomst staat weliswaar een opzegtermijn van 3 of 6 maanden, maar in zo’n geval gaan we met onze klanten in gesprek en zorgen voor een oplossing”

Gelijkwaardige partners

Dit is maatwerk wat niet overal geboden wordt. “Is dat zo?” vraagt Johannes oprecht. “Ja, misschien ook wel, maar ik zou het niet weten want ik kijk nauwelijks naar anderen. Wij gaan uit van onze eigen kracht. Dat doen we toch het liefst door met investeerders samen op te trekken en met hen in gesprek te blijven. Als gelijkwaardige partners om er allebei gelukkiger van te worden.”

9 redenen om te investeren bij FlexxInvestments

  1. U hebt een vast rendement van 5% voor een periode van 5 jaar
  2. U ontvangt maandelijks een rendement uitkering
  3. U belegt bij een investeerder met een gezond eigen vermogen
  4. Uw inleg is gekoppeld aan een hypotheek met vastgoed als onderpand
  5. Uw vermogen is verspreid over een zorgvuldig samengestelde vastgoedportefeuille
  6. U hoeft niet op zoek naar een geschikte, rendabele woning
  7. U kunt de inleg, of een gedeelte van de inleg, terugontvangen
  8. U wordt volledig ontzorgd en geïnformeerd
  9. U belegt bij een investeerder die waarde hecht aan persoonlijk contact

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht.
Geen vergunningplicht voor deze activiteit