flexx investments nieuws rentmeesterschap

Wij maken bewuste keuzes, passend bij goed rentmeesterschap

Geld. Al snel kan het ongemakkelijk voelen om erover te praten. Ook al is het verdiend of gegund. Het team van FlexxInvestments voelt dat haarfijn aan. In het huiselijk-chique ingerichte kantoor creëren Marlies Donker en Johannes Mattiesing een uitnodigende sfeer, waarin zowel het verhaal achter het geld als de bestemming op prettige wijze
besproken worden.

“De basis voor partnerschap is wederzijds vertrouwen”, begint Johannes na de vraag waarom elkaar écht leren kennen voor FlexxInvestments zo belangrijk is. “Onze bedrijfsvoering is gebaseerd op dat principe. Om het vermogen van onze cliënten veilig en verantwoord te kunnen laten groeien, werken we uitsluitend met betrouwbare mensen en organisaties. Dat klinkt voor de hand liggend, maar die gedachte wordt door onze cliënten, huurders van vastgoed, samenwerkende partijen én onze eigen teamleden hoog gewaardeerd.”

“De basis voor partnerschap is wederzijds vertrouwen”

Fascinerend

Het elkaar leren kennen begint in het karakteristieke pand langs de Oude Rijn te Bodegraven. “Klopt”, beaamt Johannes, “of in de bespreekkamer van een bedrijf, of aan de keukentafel bij mensen thuis. Fascinerend zijn de persoonlijke verhalen die al snel met ons gedeeld worden. Gedurende het eerste uur gaat het meestal niet over de investering of het beoogde rendement, nee, het gaat over hoe een vermogen tot stand is gekomen, de inspanningen die het verkrijgen ervan gevergd hebben, of, wat ook wel voorkomt, hoe ongemakkelijk een flinke som geld kan zijn.”Johannes stopt en kijkt voor zich uit. Ook hij realiseert zich dat de laatste zin om verduidelijking vraagt. In hoeverre kan vermogen ongemakkelijk, of wellicht ongewenst zijn? “Tja, hoe leg ik dat uit?” Hij denkt nog even na. “Het heeft te maken met dankbaar zijn, maar dat tegelijkertijd ook lastig vinden. Laat ik een voorbeeld geven. Stel dat je als dochter na het overlijden van je vader een flinke erfenis ontvangt. Daar is op zich niets vreemds aan, zal in de toekomst alleen maar vaker gaan voorkomen. Maar wat nu als je zelf ondernemer bent, je partner een topfunctie bij een bank heeft, je samen genoeg verdient, maar dat de vader in kwestie zijn leven lang voor de klas stond en thuis elk dubbeltje omdraaide om zijn dochter op een dag een spaarbedrag te kunnen schenken. Prachtige gedachte natuurlijk, maar stel dat die pas bij de notaris uitkomt, je naar het bedrag kijkt en wenst dat je vader er vooral zelf meer van genoten zou hebben.”

“Het gaat over hoe een vermogen tot stand is gekomen”

Goed rentmeesterschap

Het voorbeeld is kenmerkend voor de investeringsbedragen die aan FlexxInvestments toevertrouwd worden. Stuk voor stuk dankzij hard werken, veel sparen of langdurig ondernemen opgebouwd. Daar dien je zorgvuldig mee om te gaan. Dat vraagt om bewustzijn. Of, zoals Johannes het verwoordt: “Wij maken bewuste keuzes. Keuzes die passen bij goed rentmeesterschap. Ons vermogen is ons van God gegeven. Als we dat beseffen, gaan we voorzichtig om met het nemen van risico’s en kiezen we investeringsobjecten heel bewust. Altijd ondernemend, maar wel doordacht.”

Talenten

Terug naar de gesprekken aan tafel. Johannes begint te grijnzen als hem gevraagd wordt van welke talenten hij gebruik maakt om cliënten openhartig te laten vertellen. “Nou, om eerlijk te zijn”, zijn grijns wordt nog groter, “mijn collega Marlies erbij vragen. Van nature ben ik ingetogen en kan ik gereserveerd overkomen, zij daarentegen is spontaan, ontwapenend en leeft meteen met je mee. Dat blijkt een prima combinatie, net als de match met Eline en Martin, onze officemanager en commercieel directeur. Dankzij een training zijn we bewust van onze individuele talenten en weten we die tijdens trajecten en gesprekken gericht in te zetten.” Het team lijkt inderdaad over een fijne chemie te beschikken. Er wordt gewerkt, gelachen en tijdens een bespreking wordt ieders stem gehoord. Johannes is er zichtbaar trots op. Zijn ooit eerder gemaakte keuze om het opgebouwde ontwerp- en ingenieursbureau te verkopen en met behulp van extern vermogen een stabiel bedrijf in vastgoedinvesteringen op te bouwen, doet hem zichtbaar goed.

“Prachtig toch, als dat met geld kan”

Prachtig

“Dat wij een winstgevende vastgoed portefeuille opbouwen, aan veelbelovende projecten werken én periodiek aan onze cliënten de beloofde rente uitkeren, vind ik fantastisch. Ook mooi om te zien wat er met het rendement gedaan kan worden. Denk aan het voorbeeld van de erfenis die ongemakkelijk voelt. Door het bedrag bij ons in te leggen en de te ontvangen rente aan een basisschool in een ontwikkelingsland te doneren, respecteert de dochter haar vaders wens om te schenken en zorgt ze er ook voor dat zijn vak, het lesgeven aan kinderen, kan worden uitgevoerd. Prachtig toch, als dat met geld kan.”

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht.
Geen vergunningplicht voor deze activiteit