FlexxInvestments vastgoed investeren huis

Vastgoed als alternatief voor de negatieve spaarrente

Weet u het nog? Het mooie spaarvarken of de gulden of knakenpijp. Na een tijdje naar de bank om de munten te laten tellen en bij te laten schrijven op de spaarrekening.
En dan begon het feest pas, want uw geld was niet weg. Integendeel: het groeide alleen maar. Elk jaar weer die afrekening na nieuwjaarsdag waarop u kon zien hoeveel tientallen of zelfs honderden guldens of euro’s het vermogen was gegroeid. Met wel vier of vijf procent, zonder dat u er iets voor hoefde te doen! Slapend rijk worden: ieder kind droomde ervan.
Maar die tijd is echt voorbij
De kinderen van tegenwoordig zullen niet snel diezelfde euforie meemaken als zij hun spaarrekening bekijken. Net als veel volwassenen trouwens. Want sparen is uit de tijd. Sterker nog, wie echt flink heeft gespaard ziet zijn of haar vermogen niet meer groeien maar eerder afnemen door belastingregels en een negatieve spaarrente.

Waarom een negatieve spaarrente?

Kortgezegd: om de economie aan te jagen, moet er momenteel door iedereen zo veel mogelijk geld uitgegeven worden. De Europese Centrale Bank kiest ervoor om dat te doen door spaarrentes zo laag mogelijk vast te stellen, waardoor geld oppotten onaantrekkelijk wordt. Tegelijkertijd levert het simpelweg geld uitlenen veel te weinig op, waardoor banken niet zitten te wachten op grote hoeveelheden spaargeld van klanten. Dat heeft dan weer tot gevolg dat banken er alles aan doen om hun klanten minder te laten sparen, want het boekhoudsysteem en de kas bewaken kost geld, terwijl ze er niets aan verdienen. Integendeel: de gemaakte kosten worden in veel gevallen zelfs doorberekend aan de klanten. Vrijwel alle banken brengen vanaf 1 juli 2021 een half procent rente in rekening bij saldo’s boven de 100.000 euro, 250.000 euro of 500.000 euro. Rabo GroenSparen schrijft zelfs bij alle bedragen een spaarstraf uit voor wie zijn geld daar parkeert.

Niet parkeren, maar investeren

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 20 procent van de ondervraagden ervoor kiest om het geld van de bank te halen en thuis te bewaren. Daadkrachtig, maar gevaarlijk. 23 procent zegt van bank over te stappen, 10 procent wil de hypotheek (sneller) aflossen. Maar er is ook een andere optie, met minder risico, betere voorwaarden en uitzicht op een aantrekkelijke beloning. Investeren in vastgoed is namelijk een interessante optie voor iedereen die zijn of haar spaargeld, dat anders geld zou kosten (meer dan 100.000 euro), wil investeren om iets nieuws te creëren. Zeker nu de huizenmarkt in Nederland onder druk staat, is vermogen steken in nieuwe woonruimte een slimme optie. Op zo’n manier dat starters niet verdrukt worden, maar ermee geholpen zijn. Dat klinkt als een goed doel voor je geld, en dat is het ook. Maar hoe pak je dat aan, investeren in vastgoed?

Rendement van 5 procent

Een grote, onafhankelijke partij die dit uit handen neemt voor investeerders, voor wie ook belangrijk is waarin wordt geïnvesteerd, is FlexxInvestments.

Een duurzame organisatie met een christelijke achtergrond, die nog steeds oog heeft voor normen en waarden in de maatschappij. Er worden geen huizen voor de neuzen van starters weggekaapt om er dure huurwoningen van te maken, maar er wordt juist extra woonruimte geschapen. Zo wordt onder meer bedrijvenvastgoed opgekocht dat in eerste instantie geen woonbestemming kende, maar waar vandaag de dag mooie, moderne woningen van worden gemaakt met een eerlijke inslag. Zo zal op de locatie van een oud kantoor in Dordrecht een nieuw complex verrijzen met woonruimte voor minimaal 60 en maximaal 104 huishoudens. En met de hulp van eerder ingelegd vermogen van andere investeerders wordt een praktijk van een fysiotherapie getransformeerd tot 9 prachtige appartementen. Een populaire branche, geleid door gepassioneerde professionals met het hart op de goede plaats. En niet geheel onbelangrijk: investeerders ontvangen ieder jaar een vastgesteld rendement dat na 5 jaar neerkomt op 5 procent.
Een aantrekkelijke gedachte: zou die kinderdroom van vroeger dan tóch realiteit kunnen worden…?

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!

Download het Vastgoed Investeringsplan

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!

Download het Vastgoed Investeringsplan

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht.
Geen vergunningplicht voor deze activiteit