Rob Pitters

Rob Pitters, eigenaar van Sportcentrum De Studio Elst, deelt zijn ondernemersreis en zijn succesvolle samenwerking met FlexxInvestments.

Partners die bereid zijn om samen te werken maken het verschil

Pitters, ondernemer in hart en nieren, begon zijn reis als eigenaar van sportcentrum De Studio Elst in 1995. Zijn passie voor sport begon te bloeien terwijl hij een lunchroom in Zandvoort runde. Na verloop van tijd besloot hij zich volledig op de wereld van fitness en gezondheid te storten. Zijn toenmalige relatie bracht hem naar Elst, waar hij lessen volgde in wat later zijn eigen sportschool zou worden. Toen deze studio moeilijkheden ondervond, besloot Pitters het heft in eigen handen te nemen en nam hij de studio over in 1995. De studio bleek al snel te klein en na een zoektocht vestigden ze zich in het huidige pand. Dit pand werd 5 jaar geleden eigendom van FlexxInvestments.

Een ondersteunende partner

Tijdens de COVID-19 pandemie stond Sportcentrum De Studio Elst voor moeilijke keuzes. De verouderde apparatuur en de behoefte aan uitbreiding leidden tot een gedurfde beslissing: de verbouwing van de sportschool. Dit omvatte het verwijderen van de squashbaan en het creëren van een bovenverdieping met spinning- en multifunctionele zalen. Johannes Mattiesing, oprichter van FlexxInvestments, ondersteunde dit initiatief, waarbij de financiering uit hun eigen middelen kwam.
De betrokkenheid van Mattiesing bleek cruciaal. Gedurende de pandemie verloor de sportschool 900 leden, maar wist met 1000 trouwe leden de crisis te doorstaan. Er werden buitenlessen gegeven om te overleven, maar er ontstond ook druk om te vernieuwen. FlexxInvestments ondersteunde deze visie en faciliteerde de verbouwing die een groot succes werd.

Een verhuurder die meedenkt

“Een van de grootste voordelen van de samenwerking met FlexxInvestments is hun flexibiliteit en actief meedenken over de toekomst.” Pitters benadrukt het belang van een verhuurder die meedenkt, met name tijdens uitdagende tijden. “Johannes toonde begrip voor de moeilijkheden die de sportschool ondervond. Regelmatige bijeenkomsten zorgden ervoor dat we konden sparren en de toekomst van de sportschool konden vormgeven.”
Een partnership met huurders is ook een belangrijk aspect voor FlexxInvestments. “Het zorgt voor een stabiele en duurzame relatie tussen de investeerder en de gebruiker van het vastgoed. Een goede huurder draagt bij aan een gezonde exploitatie en een vast rendement voor de investeerder.” Aldus Mattiesing.

Toekomstplannen

Na een succesvolle verbouwing kijkt Pitters optimistisch naar de toekomst van De Studio Elst. Hij gaat ervan uit dat de sportschool in het huidige pand kan blijven zitten. Met zijn dochter Daphne, nu volledig betrokken bij het bedrijf, is de toekomst van Sportcentrum De Studio Elst verzekerd.
In de woorden van Pitters: “FlexxInvestments denkt echt mee binnen het bedrijf, verder dan alleen verhuren. Ze kijken naar wat we samen kunnen bereiken.” De samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe een flexibele, ondersteunende verhuurder een ondernemer kan helpen om uitdagingen te overwinnen en groei te realiseren. In de wereld van ondernemerschap, maken partners die bereid zijn om samen te werken het verschil.

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht.
Geen vergunningplicht voor deze activiteit