flexxinvestments Martijn Visser

Martin Visser, uitblinker in vastgoedinvestering

‘Wij laten de mens achter de materie meewegen’

Ondanks dat hij in de vastgoedwereld om zijn precisie en punctualiteit wordt geprezen én door zijn collega’s als uitblinker wordt gezien, is commercieel directeur Martin Visser de bescheidenheid zelve. Hij wil het gewoon goed doen. Altijd. Sluit daarom alleen maar deals waarover koper én verkoper tevreden zijn en is bereid om zich voor huurders op bijzondere wijze in te spannen.

Op de vraag waarom Martin al heel zijn leven in het vastgoed werkt, antwoordt hij nuchter: “Ik kan niets anders.” Op de vervolgvraag waarom hij na een carrière bij AMEV, Fortis, ASR en een periode als zelfstandig adviseur voor FlexxInvestments heeft gekozen, begint hij te glimlachen. “Toen we over het aanbod spraken, zei mijn vrouw: ‘Als je erover vertelt, zie ik je helemaal stralen. Zo te zien heb je er zin in.’ En dat zag ze goed. Ik keek er naar uit om niet meer voor Johannes en Marlies te werken, maar om als collega met hen te werken. Dat is wat toch anders en daar heb ik geen dag spijt van.”

“Sluit daarom alleen maar deals waarover koper én verkoper tevreden zijn”

Stenen & Geld

De taakverdeling tussen hem en de partners legt Martin kort en bondig uit. “Ik houd me met de stenen bezig, zij met het geld.” Dat er bij FlexxInvestments echter geen Chinese muur tussen de portefeuille en investeerders staat, blijkt uit de vele bezoeken die Martin samen met Johannes en Marlies aan potentiële vastgoedobjecten heeft afgelegd, of, recentelijk, uit een diner bij een cliënt thuis, waarbij een kok was ingevlogen om voor het volledige team te koken.

“Vastgoedland is een aparte wereld,” vertelt Martin. “Je kan redelijk snel onderscheid maken. Wij zijn van afspraak is afspraak, naar investeerders, makelaars, vastgoedeigenaren en huurders toe. Wij doen wat we zeggen, daar kan je van op aan. Bij ons geen geleuter, geen verborgen agenda’s en geen achteruit onderhandelen. Dat wordt gewaardeerd.

En, heel belangrijk, wij reageren snel. Als wij een propositie aangeboden krijgen, voer ik binnen 24 uur een quick-scan uit om inzicht te krijgen in factoren als ligging, onderhoudsstaat en huurwaarde van het pand en in hetgeen wat omliggende gebouwen doen. Vervolgens meld ik of we geïnteresseerd zijn. Ook dat wordt gewaardeerd, zelfs als het antwoord nee is. Aanbieders weten zo waar ze aan toe zijn en kunnen verder. Daarbij zijn wij in staat meteen te schakelen. Voor een aantrekkelijke deal moet je soms flink doorpakken en afspraken direct bevestigen. Dankzij het aanwezige vertrouwen kunnen wij dat.”

Van iets goeds komt iets goeds

Als een overeenkomst eenmaal tot stand komt, mag er volgens Martin geen sprake van een winnaar en verliezer zijn. “Beide partijen, koper en verkoper, dienen met een deal blij en tevreden te zijn. Alleen dan ontstaan er relaties waarop we verder kunnen bouwen. En begrijp me goed, wij zitten hier niet om leuk te zijn, of filantroop. Zeker niet, wij zijn een commerciële organisatie die een bepaald rendement dient te realiseren. Wij kunnen dan ook stevig onderhandelen en scherpe discussies voeren, maar altijd met respect voor de ander en oog voor het wederzijdse belang. Van iets goeds komt iets goeds. Dat is de overtuiging die in onze genen zit. En het mooie ervan is, mensen vertellen dat door, waardoor aanbieders van vastgoed ons benaderen, in plaats van wij hen. Dat zegt wel iets.”

“Van iets goeds komt iets goeds”

Praatje Prut +

Daar de vastgoedportefeuille van FlexxInvestments over diverse sectoren verspreid is, om zo de invloed van conjunctuurschommelingen te minimaliseren, voert Martin gesprekken met huurders die uiteenlopende typen bedrijven en organisaties leiden. Bij elk bezoek verdiept hij zich in de persoon en vraagt hij wat er speelt. Zijn praatje prut, zoals hij het zelf noemt, gaat dan ook verder dan regulier, oppervlakkig contact. Noem het maar Praatje Prut +.

Martin oogt zichtbaar betrokken. “Wij zijn veel meer dan een huisbaas die de nota stuurt. Bij al onze beslissingen laten we de mens achter de materie meewegen. Wat ik daarmee bedoel? Laat ik een voorbeeld geven. Eén van onze huurders had het zwaar met zijn bedrijf en meldde niet te kunnen betalen. Op dat moment had ik bij wijze van spreken een mes op z’n keel kunnen zetten, maar wie schiet daar iets mee op? Inderdaad, niemand. In plaats van te focussen op het gebrek, zagen wij de potentie van de huurder. Wij hebben dan ook een bedrijfscoach ingeschakeld én betaald. Dat hielp. De huurder heeft z’n zaak weer op de rit gekregen en de cash-flow op orde. Kon hij ons ook weer betalen. Hij blij, wij blij. Goed om te doen. Toch? Zo kennen we elkaar.”

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht.
Geen vergunningplicht voor deze activiteit