flexxinvestments marlies donker

Marlies Donker, partner in vastgoedinvestering

‘Als alles goed gaat, is op iemand vertrouwen vrij makkelijk’

Wie denkt dat vastgoedinvestering uitsluitend een mannenzaak is, zal verrast worden door het team van FlexxInvestments in Bodegraven. Dat bestaat ook uit dames, onder wie partner Marlies Donker. Van ‘tutten en trutten’ is ze niet. Nooit geweest. Wel van het doorpakken in zaken en het bouwen aan vertrouwen met investeerders. Een geliefd man is daarbij haar inspiratiebron.

De ontvangst in het huiselijk-chique ingerichte kantoor Bodegraven voelt meteen goed. Terwijl de koffie in je bijzijn wordt gezet, plof je neer op de comfortabele bank of neem je plaats in één van de luxe fauteuils. Nog voordat je de kans krijgt een magazine open te slaan, komt Marlies al aangelopen. Bewust. “Als het bezoek binnenkomt, sta ik aan en ga ik er meteen naar toe. Waarom zou je iemand laten wachten? Doe je thuis toch ook niet.”

Ik weet waar ik over praat

Naast daadkrachtig, het liefst geeft ze je een stevige handdruk, is Marlies geïnteresseerd. Al snel weet ze een sfeer te creëren waarbij je gaat vertellen en raakvlakken ontdekt. Op de vraag of ontmoetingen bij haar altijd zo soepel verlopen, begint Marlies te glimlachen. “Meestal wel, soms niet. Het hangt ervan af in hoeverre een investeerder eraan gewend is dat een vrouw zich met geldzaken bezighoudt. Dat kan nogal verschillen. Het komt wel eens voor dat een ondernemer mij tijdens de kennismaking vertwijfeld aankijkt, maar zodra hij doorkrijgt dat ik weet waar ik over praat, ontstaat er vertrouwen en loopt het gesprek.”

“Waarom zou je iemand laten wachten? Doe je thuis toch ook niet”

Openheid

Het werken met voornamelijk mannen is een bewuste keuze. Ondanks dat ze vriendinnen heeft met wie ze van alles deelt, vertelt Marlies dat ze zichzelf nooit als een meisje-meisje heeft gezien. Dat was op school al zo en blijkt uit haar loopbaan. Voor haar toetreding bij Flexxinvestments werkte ze voor een groep van woningmakelaars in een omgeving die haar uitstekend beviel. En ook nu, in de wereld van het aankopen, transformeren en verhuren van gebouwen, voelt ze zich als een vis in het water.

Marlies: “Mannen zijn meestal wat directer, zeggen sneller waar het op staat. Dat is fijn. Die openheid helpt bij het creëren van vertrouwen, wat in ons vak essentieel is. Investeerders die hard gewerkt, lang gespaard of hun bedrijf volledig of voor een gedeelte verkocht hebben, willen er immers zeker van zijn dat het in te brengen geldbedrag voldoende rendeert en dat het, indien nodig, weer volledig tot hun beschikking staat. Met FlexxInvestments staan we daar garant voor.”

Inspiratiebron

Als het gesprek over vertrouwen gaat, blijkt een geliefd man inspiratiebron te zijn. “Als alles goed gaat, is op iemand vertrouwen vrij makkelijk,” begint Marlies, “maar als het minder gaat, moet je ervan op aan kunnen dat de ander er nog steeds het beste van maakt. Mijn vader is wat dat betreft mijn voorbeeld. Hij was veehandelaar, kwam bij boeren thuis, maar als gevolg van de MKZ-crisis had hij van de ene-op-de-andere dag geen werk en inkomen meer. Als kind heb ik daar nooit iets van gemerkt. Hij maakte een overstap, ging aan de slag bij een hovenier en zorgde ervoor dat wij als gezin geen boterham minder gegeten hebben. Achteraf gezien vind ik dat zo knap van hem. Dankzij zijn flexibiliteit en gevoel voor verantwoording hebben wij ons vertrouwen in hem altijd behouden.”

Daarop voortbordurend deelt Marlies hoe ook FlexxInvestments het ontvangen vertrouwen behoudt. “We wedden niet op één paard. En we houden niet van hypes. We spreiden onze investeringen over verschillende typen vastgoed in verschillende sectoren. Van woningen en zorglocaties tot logistieke panden en kantoorgebouwen. Zo minimaliseren we de invloed van conjunctuurschommelingen. Bij elke aankoop zijn we bovendien behoorlijk kritisch. We geven de voorkeur aan panden die in economisch actieve regio’s liggen en naar verwachting langdurig in een behoefte zullen voorzien.”

“De band met investeerders voelt bijna familiair”

Familiair en stoer

Naast de zorgvuldig samengestelde portefeuille zorgen de nieuwsbrieven, periodieke gesprekken over herijking van beleggingsstrategie én het persoonlijke contact ervoor dat relaties met FlexxInvestments langdurig zijn. “De band met investeerders voelt bijna familiair,” vertelt Marlies “en is een gevolg van onze filosofie van samen optrekken. Er vallen geboortekaartjes in de brievenbus en er is zelfs een cliënt die taart serveert, elke keer als we bij hem op bezoek komen.”

Vlak voordat het schrijfblok de tas in gaat, steekt Marlies nog haar hand op. “Toch even vermelden. Daar onze cliënten nog overwegend mannelijk zijn, zie ik ook graag vrouwelijke investeerders bij ons binnenstappen. Dames die hun vermogen zelf verdiend hebben. Zo stoer!”

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht.
Geen vergunningplicht voor deze activiteit