Als vastgoedbelegger geraakt door de middenhuurregeling? Overweeg dan de volgende mogelijkheden.

Nu Minister de Jonge van plan is grenzen te stellen aan de middenhuur wordt er vanuit diverse kanten kritiek geuit. Voor vastgoedinvesteerders heeft de middenhuurregeling ook consequenties. Bent u als vastgoedbelegger geraakt door de middenhuurregeling? Overweeg dan de volgende mogelijkheden.

Diversifieer je portefeuille

Als de middenhuurregeling de rentabiliteit van uw huidige investeringen in gevaar brengt, kan het verstandig zijn om te kijken naar andere marktsegmenten waar de regeling niet van toepassing is. Het is altijd goed om je portefeuille te diversificeren, vertelt Martin Visser (commercieel directeur bij FlexxInvestments). “Wij doen dit ook in verschillende segmenten. Zo hebben we onder meer bedrijfspanden, kantoren, gebouwen voor de zorg, retail en andere typen vastgoed. En ook, als je alleen in woningen investeert is het goed om te diversificeren in de verschillende segmenten.” Door je risico’s te spreiden over verschillende segmenten, kun je de impact van de middenhuurregeling op je portefeuille verminderen.

Focus op renovatie en herontwikkeling

Een andere mogelijkheid is om je te richten op renovatie en herontwikkeling van bestaand vastgoed. FlexxInvestments heeft vastgoed in de portefeuille dat voorlopig nog verhuurd is ten behoeve van andere bestemmingen, maar bijvoorbeeld over 5 – 10 jaar omgebouwd kan worden naar woningen. Dit kan door een kantoorgebouw te transformeren naar appartementen, of door gebouwen te slopen en weer nieuwe gebouwen neer te zetten. Visser: “Bij FlexxInvestments kijken we altijd naar de langetermijnmogelijkheden van onze investeringen. Zijn er over 10, 20 of zelfs 30 jaar nog mogelijkheden om iets anders te doen met een gebouw? Dan is de investering op de lange termijn ook nog rendabel.”

Verken alternatieve financieringsmogelijkheden

Het verkennen van andere manieren om te beleggen kan beleggers helpen om rendement te behalen en risico’s te spreiden. FlexxInvestments doet grondig onderzoek en blijft flexibel in een altijd veranderende markt. Visser benadrukt dat de vastgoedmarkt een stabiele belegging blijft, maar dat het nodig is, strategische keuzes te maken: “Ik geloof zelf dat het ook een kwestie is van tijd. In de afgelopen 30 jaar heb ik al veel meegemaakt in de vastgoedwereld. Mensen zijn gewend aan een hele lage rente. Nu de rente is gestegen naar een ‘normale hoogte’ moeten mensen daar wel aan wennen. Ik blijf geloven in het investeren in woningen, maar dan moeten de aankoopprijzen wel zo zijn dat er een fatsoenlijk rendement te behalen is. Daarom focussen wij ons op andere segmenten van het vastgoed. Bedrijfsmatig, kantoren, werkplaatsen en winkels zijn goede alternatieven. Het lastige is, als we helemaal niet meer investeren in woningen, is dat ook niet goed voor de markt.”

De middenhuurregeling kan dus uitdagingen met zich meebrengen voor de vastgoedbelegger, maar er zijn voldoende mogelijkheden om je aan te passen en te blijven groeien in de vastgoedmarkt. Zo kun je blijven profiteren van rendabele mogelijkheden, terwijl je ook bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige vastgoedmarkt.

Wilt u meer weten over vastgoedinvesteren via FlexxInvestments en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@flexxinvestments.nl of 0182 – 239 555

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht.
Geen vergunningplicht voor deze activiteit