flexxinvestments wie het weet mag het zeggen

Wat gaat de toekomst brengen?

Wie het weet mag het zeggen

Het is niemand ontgaan, we leven in onzekere tijden. Rapport op rapport over klimaatveranderingen en de bijbehorende doemscenario’s volgen elkaar in rap tempo op. Wereldwijde onrust over de oorlog in Oekraïne en, wat meer op de achtergrond, spanningen op de wereldwijde handelsmarkt. De sancties tegen Rusland en de olieboycot zorgen voor een domino-effect die steeds grotere gevolgen lijken te hebben.

En al deze hete hangijzers hebben gevolgen voor de mondiale economische ontwikkelingen dan wel het stagneren hiervan. Specialisten en experts struikelen over elkaar heen om hun visie en voorspellingen te delen. Maar aangezien al deze zaken met elkaar verbonden zijn en elkaar dus beïnvloeden kan de kleinste rimpeling (butterfly effect) grote gevolgen hebben en de voorspellingen dan wel positief of negatief beïnvloeden. Maar u en ik zijn gewoontedieren. We willen graag (zoveel mogelijk) weten wat de toekomst gaat brengen. Zeker als het om onze financiële toekomst gaat zijn we meer dan ooit op zoek wat te doen met ons spaargeld en ons vermogen.

Wie het weet kan het zeggen

Was het 15 jaar geleden al niet makkelijk om een goed geïnformeerde en onderbouwde keuze te maken. Vandaag de dag heeft u met een vrij besteedbeer vermogen keuze uit verschillende fondsen die op verschillende manieren en in verschillende branches uw geld kunnen investeren. Gaat u voor vastgoed of crypto, aandelen of obligaties of toch liever op de spaarrekening? Hecht u belang aan duurzaam of impactbeleggingen? Wilt u makkelijk in en uit kunnen stappen? Maar bij een groot deel van bovenstaande keuzes is er geen zekerheid en is het rendement afhankelijk van een aantal factoren die niet goed te voorspellen zijn.

Grote drijfveer hierachter is de zgn. marktrente. Al langere tijd historisch laag op een niveau die 20 jaar geleden niet voor mogelijk werd gehouden. Volgens velen is deze kunstmatig laag gehouden i.v.m. de verschillende gevolgen van de wereldwijde pandemie en de onderlinge concurrentiestrijd die nu ook mondiaal is. Maar de rente is aan het stijgen en dat gaat niet langzaam. Allemaal te verklaren maar voor u als particulier wordt het er niet makkelijker op.

Wie het weet zal het zeggen

En ook wij krijgen regelmatig vragen over de gevolgen op de lange termijn. En ook wij hebben niet alle antwoorden. Maar als u onze vastgoedportefeuille bekijkt, ziet u het. We wedden niet graag op één paard. En we houden niet zo van hypes. Samen met u kiezen we voor een evenwichtig investeringsbeleid en een stabiel rendement. Zonder extreme pieken misschien. Maar ook zonder onverwachte dalen. We spreiden onze investeringen over verschillende typen vastgoed in verschillende sectoren. Van woningen en zorglocaties tot logistieke panden en kantoorgebouwen. Zo minimaliseren we de invloed van conjunctuurschommelingen. Bij elke aankoop zijn we bovendien behoorlijk kritisch. We geven de voorkeur aan panden die naar verwachting langdurig in een behoefte zullen voorzien. Panden in economisch actieve regio’s. Dus ondanks alle onzekerheden zien wij nog genoeg kansen voor de lange termijn.

Toch blijven wij aan onze koers vasthouden. Wij blijven, ondanks alle onzekerheden, pal staan voor onze kernwaarden. Want wij geloven dat juist in deze tijden vertrouwen en een persoonlijke aanpak nodig zijn. Voor u en voor ons. Langdurig samenwerken. Dat begint voor ons met een kop koffie en een klik. Een persoonlijke klik. Zo kennen we elkaar…

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Vastgoed Investeringsplan

Samen met u creëren we aansprekende rendementen. Wilt u meer informatie over beleggen in vastgoed met 5% vaste rente? Download dan ons Vastgoed Investeringsplan!
Download het Vastgoed Investeringsplan

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht.
Geen vergunningplicht voor deze activiteit