Zó laten wij vermogen groeien

Het geheim achter het gegarandeerde rendement van FlexxInvestments is het solide investeringsbeleid. Een beleid met vier pijlers. Vier principes die bij al onze investeringen leidend zijn.

1. Veelbelovende panden aankopen

We kopen panden aan die naar verwachting langdurig in een behoefte zullen voorzien. Panden in economisch actieve regio’s, vaak gesitueerd op locaties die ter plaatse als A-locatie gelden. We streven naar spreiding in de portefeuille over verschillende typen panden en branches.

Aan panden van vóór het jaar 2000 beginnen we niet. We geven de voorkeur aan gebouwen met energielabel A, en anders calculeren we de verduurzaming alvast in. Nu is dat dankzij de lagere energielasten misschien nog een extraatje voor de huurder, maar in 2023 is minimaal energielabel C een wettelijke voorwaarde. Daar willen we op voorbereid zijn. We draaien onze hand dus niet om voor een vitaliseringsslag; maar we baseren onze prognoses op realistische cijfers en feiten. We zijn niet de investeerder die gokt dat een jarenlang dal in de lokale marktvraag door een toverformule verandert in gouden bergen. We weten echter wél de panden te vinden met potentie; panden waar we op slimme wijze waarde aan toe kunnen voegen.

 

2. Toegevoegde waarde ontwikkelen

We houden wel van een beetje leegstand. Dáár kunnen we waarde toevoegen. Maar: we hanteren wel een ondergrens. We willen starten met een dekkende exploitatie. De huurstroom moet toereikend zijn om rente en aflossing te betalen. De beschikbare vierkante meters gaan we samen met lokale makelaars in de markt zetten. Tenslotte zijn het díe vierkante meters die de business case solide maken. Als wij inschatten dat de lokale vraag aanwezig is, dan lukt het vrijwel altijd om de leegstand op te lossen. Simpelweg door er bovenop te zitten. Door uitstekende en betrokken relaties met de makelaars te onderhouden. Door potentiële huurders meteen bij de hand te nemen en in hun wensen tegemoet te komen. Door er, kortom, commercieel en ondernemend mee om te gaan. En elke kennismaking te zien als het mogelijke begin van een langdurige relatie.

“Elk kwartaal ontvangt u niet alleen het rendement op uw rekening, maar ook de nodige informatie. Daarnaast zitten we elk jaar eens, tweemaal of vaker aan tafel met u”

3. Adequate exploitatie nastreven

Huurders van onze panden zijn organisaties die ons niet nodig hebben bij hun dagelijkse business. Totdat er een deur klemt of een slagboom weigert. We werken samen met een externe beheerorganisatie, die 24/7 zorgdraagt voor onderhoud en service. Huurderstevredenheid is de basis van een gezonde exploitatie. Bovendien kan het beslissend zijn bij onder meer de verlenging van het huurcontract.

Wat we zélf doen, is het incasseren van de huurgelden en bijbehorend debiteurenbeheer. Daar laten we geen gras over groeien. We zijn in ons aanmaningsbeleid vriendelijk, maar strikt. Achterstallige huur kennen we dan ook nauwelijks. Dat is – alweer – niet alleen een kwestie van goede tools of partners, maar vooral van mentaliteit. Wat we doen, doen we ondernemend en solide. Met een goede relatie als basis.

4. Gedegen funding realiseren

Investeren doen we samen. Samen met u, andere investeerders en banken. We gaan samen de verantwoordelijkheid van een investering aan, en delen allemaal in het rendement. Daarbij hebben we een heldere regel: we steken als FlexxInvestments ook ons eigen geld in elk pand. Minimaal 10% van de investering dekken we met ons eigen vermogen. U en wij hebben daardoor volledig dezelfde belangen, en bij alle keuzes denken we niet alleen als investeringsmaatschappij, maar ook als mede-eigenaar.

Op het niet-bancaire aandeel rust een (tweede) hypotheek. Dat geeft u de zekerheid dat uw eventuele vorderingen zijn beschermd. Alle afspraken leggen we notarieel vast. Voor transacties maken we bovendien gebruik van de notariële derdengeldenrekening.

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag de brochure aan!